Opstijgend vocht zorgt voor hinder?

Opstijgend vocht bestrijden voor uw gezondheid en woning

Dat zo veel woningen last hebben van opstijgend vocht of optrekkend vocht is niet zo vreemd. Bakstenen hebben immers een natuurlijke capillaire werking en zuigen vocht aan als een spons. Dit is ook noodzakelijk want doordat ze vocht onttrekken aan cement, kunnen bakstenen zich vastzetten. Het is dan ook logisch diezelfde werking die ervoor zorgt dat bakstenen samenblijven ervoor kan zorgen dat grondvocht wordt aangezogen. Daarom wordt een waterkerende laag geplaatst tussen een bakstenen buitenmuur en de grond. Zo blijven bakstenen afgeschermd van grondvocht. Echter, als deze waterkering ontbreekt of door slechte plaatsing of slijtage niet meer (goed) werkt, is het mogelijk dat uw gevel last krijgt van opstijgend grondvocht.

Opstijgend grondvocht herkennen

Opstijgend vocht komt logischerwijze niet voor op de eerste verdieping. Wanneer er zich vochtproblemen voordoen op de eerste verdieping of in de kelder, is de kans al groter dat uw muren lijden onder opstijgend grondvocht. Optrekkend vocht in uw buitenmuren kan zich ook aan de binnenkant van uw woning manifesteren. Als het behang op uw binnenmuren begint los te komen of de verf begint af te bladderen, is dat vaak een indicatie dat uw woning een vochtprobleem heeft. Ook het loskomen van plinten en pleister is vaak het gevolg van vocht in huis. En natuurlijk komen ook schimmels voor op vochtige plaatsen die voor een muffe geur kunnen zorgen in huis.

De nare gevolgen van opstijgend vocht

De manifestaties van opstijgend vocht waaraan u deze conditie kan herkennen, zijn meteen ook al gevolgen van dit vochtprobleem. Maar uw woning lijdt hier niet alleen onder op esthetisch vlak. Vocht tast uw woning volledig aan, ook op structureel niveau. Een vochtprobleem niet tijdig aanpakken, resulteert dus in het verlagen van de waarde van uw woning en steeds hoger oplopende reparatiekosten die de kosten van vochtbestrijding ver overstijgen. Ook op uw gezondheid en die van uw gezin heeft opstijgend vocht een enorm slechte invloed. De vochtplekken en schimmels veroorzaakt door dit vochtprobleem tasten de luchtwegen ernstig aan. De gevolgen voor uw gezondheid op lange termijn zijn niet te overzien. Gelukkig kan ons team de oorzaken van opstijgend vocht en dus ook de gevolgen permanent wegnemen. Uw gezondheid en die van uw woning zijn in goede handen.