Afwerking muren na vochtbestrijding

Voorbereiding op afwerking muren

Nadat ons team zorgvuldig uw vochtprobleem heeft aangepakt, laten onze experten u uiteraard niet in de kou staan met een kale muur. Een mooie afwerking muren hoort hier ook bij. Uw muren mogen dan wel permanent beschermd zijn tegen opstijgend vocht, het eindresultaat moet uiteraard ook esthetisch verantwoord zijn. Daarom is het belangrijk dat eventuele hygroscopische zouten permanent worden bestreden. Enkel wanneer uw muur volledig vrij is van vocht én zoutafzetting, breekt de tijd aan van een keurige afwerking. Anders bestaat er altijd een kans dat de nitraten vocht zullen blijven aantrekken en dat de pleister- of verflaag opnieuw zal loskomen. Om uw muren te beschermen tegen zoutafzetting wordt een zoutwerend noppenmembraan geplaatst vooraleer er een nieuwe afwerkingslaag wordt aangebracht.

Gevelreiniging bij zoutafzetting

Afzetting van hygroscopische zouten op uw gevel kan erg hardnekkig zijn. Meestal kunnen ze eenvoudig manueel worden verwijderd met behulp van een zachte borstel en zuiver water. Maar bij erg koppige vlekken kan er een verfpigment op maat worden ontwikkeld in de kleur van uw gevelstenen of kunt u ervoor kiezen de gevel volledig te overschilderen. Zandstralen is ook nog een optie maar dit wordt vaak afgeraden omdat het uw reeds verzwakte muur nog meer zou kunnen aantasten. Als het reinigen van zoutafzetting vermeden kan worden, bv. door het aanbrengen van een beschermend product of een verflaag, kan men het beter laten in het belang van de levensduur van uw gevel. Afwerking muren is vervolgens de laatste stap in het proces om uw gevel te beschermen en weer mooi te laten ogen.

Extra bescherming voor uw gevel

Na de volledige vochtbestrijding, het behandelen van hygroscopische zoutafzetting en eventueel de reiniging van uw gevel, kan deze best nog eens behandeld worden met een waterafstotende laag van minstens 3 polymeren. Er bestaan zelfs kwalitatieve beschermlagen die het camouflagepigment voor het verstoppen van de zoutvlekken reeds bevatten. Deze extra bescherming maakt uw gevel resistenter tegen alle weersomstandigheden en zal ervoor zorgen dat oplosbare zouten zich in de toekomst minder gemakkelijk aan uw gevel zullen hechten. Bij nieuwbouw wordt deze extra laag al regelmatig voorzien als preventie tegen vochtproblemen.

Afwerking muren na vochtbestrijding

Na het al dan niet plaatsen van een zoutwerend noppenmembraan, afhankelijk van de noodzaak, wordt de muur pas opnieuw bezet.
ons team zorgt altijd voor een duurzame bezetting die een perfecte basis vormt om opnieuw te schilderen of behangen. Een noppenmembraan kan meteen worden bezet omdat het niet hoeft te drogen. Bij behandeling van vocht zonder het plaatsen van een noppenmembraan moet rekening worden gehouden met een droogtijd van de bezetting. Afhankelijk van de grootte van het probleemgebied kan het bestrijden van opstijgend vocht én hygroscopische zouten en de nieuwe afwerking muren in één keer worden gedaan. Zo heeft u zo weinig mogelijk overlast van de werken en kan uw woning snel weer in zijn oorspronkelijke staat worden hersteld, alsof er zich nooit een vochtprobleem heeft voorgedaan.